ingridk keramikk eies av keramiker Ingrid Kristine Lund. Hun har fagbrev i keramikerfaget og har verksted og utsalg i Åsgårdstrand. Ingrid Kristine er andre generasjon keramiker i sin familie. Hennes mor, Anne Kristine Mjelva, som også har vært hennes læremester i faget hadde verksted i kjelleren da Ingrid Kristine vokste opp. Siden 2017 har ingridk keramikk vært godkjent lærebedrift i keramikerfaget, og den første lærlingen startet sin læretid på verkstedet november 2017.

"Jeg minnes at jeg og ei venninne likte å sitte under verandaen og leke med hver vår leirklump. Disse formet vi til forskjellige fantasidyr og vi lekte med dem helt til de var tørre og ikke kunne formes mer. Lyden av mammas dreieskive er nostalgisk for meg. Den gir meg minner fra oppveksten, som barnerommet mitt som lå rett over gangen for mammas verksted."

 

ingridk keramikk er funksjonell, god å holde i, og bringer med seg en følelse av at du sitter med noe helt unikt laget av menneskehender fra start til slutt. Håndverket er i fokus, og en hver prosess i produksjonen får den oppmerksomheten den trenger for at sluttproduktet skal bli bra. Alt er håndverk, både formingsprosess og dekorering.

 

Ingrid Kristine jobbet fram til 2017 hovedsakelig med leirgods, noe som gir henne muligheten til et stort fargespekter. Hun bruker begitningsdekor, tørr leire tilsatt fargestoffer og vann som males på leiren før den tørkes og brennes. Siden 2017 har hun også eksperimentert med egne glasurer til steingods og porselen, og mye av hennes funksjonelle arbeider lages nå i steingods.

 

Arbeidene til Ingrid Kristine er inspirert av naturens røffe estetikk. Markblomster og norsk flora er ofte utgangspunktet for hennes dekorer. Hun jobber i serier og lager serviser, vaser, fat m.m.

 

Ønsker du noe spesielt til bryllup, konfirmasjon eller andre anledninger? Eller ønsker du noe spesielt til eget hjem? Ta kontakt for å høre om dine muligheter for spesialbestillinger!

Kontakt ingridk keramikk

Email  post@ingridkristine.no

Telefon 406 10 785

ingridk keramikk

40610785

post@ingridkristine.no

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

Du kan betale med VIPPS, velg manuell betaling og følg instruksjonene.

medlem av gründernettveret