Eget tekopp-design til Lions Club Misteltein

January 3, 2017

Lions Club Horten Misteltein er en kvinnegruppe under Lions Club. Lions club jobber i lokalsamfunnene, for de som trenger det. Og Lions Club Horten Misteltein jobber med lokale prosjekter i Horten. I samarbeid med LCH Misteltein har jeg laget et eget tekoppdesign som er med på å hjelpe de som trenger det i mitt nærområde.

Parasitten misteltein er en fredet art. Vi som bor i Horten og omegn ser den over alt. Det er nemlig her den er mest utbredt i Norge. I mitt samarbeid med LC Misteltein var det naturlig å bruke denne planten som dekor, navnet til organisasjonen tatt i betraktning. Det er en vakker plante med grønne blader og hvite bær. Den vokser tett og i klynge, og ser ofte ut som grønne baller oppe i trærne den har slått seg ned i.

 

 

Tekopp som setter følelsene i sving

 

Tekopp med skål er stadig et populært produkt hos en keramiker. Ingenting er som å sette seg ned med en stor kopp te for å slappe litt ekstra godt av. Forskning viser faktisk at vi blir emosjonelt knyttet til våre favorittkopper, og at en favorittkopp regnes som uerstattelig for mange. En håndlaget kopp gir den lille ekstra følelsen av hygge, og jeg vil tro den kan bringe frem disse sterke følelsene for en gjenstand. En hånddreid kopp har ingen rette eller harde linjer. Den har kurver som er fomet av menneskehender, og innsiden av mine kopper viser fine dreieriller som blir ekstra tydelige når koppen fylles med te. Med dette i tankene ønsket jeg og damene i LCH Misteltein å lage en egen serie tekopper som selges til inntekt for deres frivillige engasjement i Horten.

 

 

Fra tegning til funksjonell kopp

 

Koppene som er designet til LCH Misteltein kommer i to dekorvarianter. En lilla og en gulgrønn. Koppene er håndlaget fra start til slutt. Dekoren er begitning (våt leire tilsatt farge) lagt på for hånd før streker er risset inn for å markere og få frem enda flere nyanser i dekoren. Dette er en krevende og omstendig prosess som krever kunnskap, teknikk og planlegging. Å finne dekorelementer som samsvarer med formen er en viktig del av designet, og jeg koser med alltid litt ekstra med denne delen av arbeidet, som for min del foregår i skissebøker. Fra skisseboka skal ideene velges ut og overføres til leira på dreieskiva, til kopper med hank, skål og farger.

 

Brenneprosessen

 

Deretter kommer en brenneprosess som varer totalt 5 dager: råbrann, glasering og glasurbrann. Og først etter denne tiden kommer de første ordentlige prøvene, eller skissene om du vil, ut av ovnen. Det er nå evaluering og vurdering virkelig starter, og derfra kommer jeg som regel frem til hvordan det endelige produktet vil se ut. Denne gangen var representant fra LCH Misteltein, Karin Tellefsen, godt involvert. Sammen kom vi frem til hvilke farger og dekorelementer vi ville velge til LCH Mistelteins egne kopper.

 

 

Sluttprodukt med gode ringvirkninger

 

Resultatet har blitt godt, og prosessen har vært fin. Endelig kan vi presentere Lions Club Horten Mistelteins egne tekopper fra ingridk keramikk. Overskuddet ved salg av koppene går til det flotte arbeidet disse damene gjør for de som trenger det i lokalsamfunnet der jeg selv bor. Et fint samarbeid på alle måter, og nå kan du selv skaffe deg en kopp med ekstra mening ved å kontakte Karin Tellefsen på ka-tell@online.no

 

Les mer her: LCHM i samarbeid med ingridk keramikk

 

Lokalavisa Gjengangeren skrev i sommer en fin artikkel om samarbeidet: Lanserer eget Lions-design

 

 

 

Please reload

Utvalgt innlegg

BARNEservise- mine erfaringer som firebarnsmor.

September 15, 2019

1/5
Please reload

Siste innlegg