Keramikkurs, et vindu i hverdagen

April 21, 2017

 

Hånd i hånd med fokus på det rustikke og autentiske i interiøret kommer også lysten til å vite mer om hvordan tingene vi omgir oss med er skapt. Samtidig blir ønsket om å trekke litt unna tidsjaget sterkere, og vi ser nå et behov for å roe det hele ned. Vi ønsker å finne de stedene i livet der vi klarer å slappe av og finne et pusterom. Kreative aktiviteter kan være nettopp dette, og keramikk og arbeid med leire er intet unntak.

 

Et pusterom der du kan legge alt annet til side og kun fokusere på å samarbeide med leira

Noen finner sin ro i meditasjon og yoga. Andre løper, sykler, eller trener kroppen fysisk på andre måter. På keramikkurs finner vi roen ved å jobbe kreativt med kropp og sinn. Hjernen blir skjerpet og fokusert, hendene jobber med leira, hodet med løsninger. Sammen skapes et pusterom fra den travle hverdagen vi ellers lever i. Her er det leira som setter grensene, og det er vår oppgave å tøye disse grensene på lag med leira. 

Takker for fantastisk kurs. Sitter igjen med ro og  stolthet  av at jeg kunne lage noe. Vil egentlig bare fortsette, og kommer gjerne på nytt kurs! Ramnes Søndre var et flott sted å være.

 

...Nina G. Bakke...   

Tilbakemeldinger fra tidligere kursdeltakere tyder på at oppgaver der vi former med hendene bidrar til at skuldrene senkes. Et keramikkurs kan bidra til et realt avbrekk der du kan slappe helt av og bruke energien annerledes. Flere har ønsket å fortsette litt hjemme, og mange har kommet tilbake for flere kurs. At jeg kan bidra til å gi dere et deilig avbrekk i hverdagen, bare ved å dele av min fagkunnskap som keramiker, er en motiverende tanke som gir meg lyst til å fortsette med utviklingen av kurskonseptet. 

 

Nytt spennende samarbeid med Ramnes Søndre gård 

I år har jeg inngått et samarbeid med Ramnes Søndre gård. Her vil mine keramikkurs holdes fremover. Dette betyr bedre plass og sentral beliggenhet med kort avstand fra mange byer både i Vestfold, Telemark og Buskerud. Det blir en totalopplevelse med gårdsliv, dyr og håndverk i skjønn forening. Og dette åpner for nye kursmuligheter.

 

Med Ingunn på gården som hele tiden finner på nye spennende prosjekter som involverer dyr og planter, finner vi stadig nye ideer for hvordan vi kan bruke av hverandres kunnskap og resurser for å gi dere et flott tilbud. Her er det snakk om deilig mat fra bakerovnen, kaffe fra bålet, urtedyrking med fokus på te, spinning av garn, dyr som inspirasjon og glede. Ramnes Søndre skaper perfekte rammer og innbyr til hyggelige stunder i kombinasjon med keramikken og det jeg har å lære bort av mitt håndverksfag. 

 

 

Keramikkurs hos ingridk keramikk

  • Helgekurs i grunnleggende teknikker med plass til 4-10 personer. Gjennomgang av grunnleggende teknikker i leire. Vi lager flere forskjellige gjenstander med utgangspunkt i: Pølseteknikk, plateteknikk og uthuling.

 

  • Familiekurs i keramikk: et kurs på 3 timer der familien kan utfolde seg kreativt ned leire. Dere stiller med samme utgangspunkt og får samme oppgave. En herlig familieaktivitet der alle må bruke sine kreative evner.

 

  • Te-kurs er en opplevelse utenom det vanlige med en helg der du lager din egen tekanne i keramikk, for så å brygge din egen te i denne noen uker senere. Her handler det om design og teknisk kunnskap, noe erfaring med leire vil være en fordel. Du vil få nøye veiledning i prosessen.

 

  • Grupper kan også ta kontakt for eget opplegg. Det er plass til 4-10 personer, og jeg kan skreddersy etter deres behov. Det kan være teambuilding, utdrikningslag, bursdag, venneaktivitet

Du kan lese mer om kursene under de forskjellige fanene på kurs. Påmelding skjer ved å sende meg en epost eller fylle ut påmeldingsskjema på det aktuelle kurset. 

post@ingridkrisitne.no

 

KERAMIKKURS

 

 

Please reload

Utvalgt innlegg

BARNEservise- mine erfaringer som firebarnsmor.

September 15, 2019

1/5
Please reload

Siste innlegg